Recente zoekopdrachten
    Aankondigingen & Recent bekeken producten
    Landbouw bedrijf Koop Seine-et-Marne
    Landbouw bedrijf Koop Seine-et-Marne
    Landbouw bedrijf Koop Seine-et-Marne
    Landbouw bedrijf Koop Seine-et-Marne
    Landbouw bedrijf Koop Seine-et-Marne
    Landbouw bedrijf Koop Seine-et-Marne
    Landbouw bedrijf Koop Seine-et-Marne
    Landbouw bedrijf Koop Seine-et-Marne
    Landbouw bedrijf Koop Seine-et-Marne
    Landbouw bedrijf Koop Seine-et-Marne
    Landbouw bedrijf Koop Seine-et-Marne
    Landbouw bedrijf Koop Seine-et-Marne

    Landbouw bedrijf Koop Seine-et-Marne

    Advertentie AA 77 22 0161 01 geplaatst op 11 mei 2024

    261 400 €

    Safer
    PRO
    Safer de l'Île-de-France
    Meer informatie
    Stuur een mail
    Zie de kwestie

    Aanbod beschrijving

    32/Netherlands.png 32/France.png 32/UnitedKingdom.png 32/Spain.png 32/Germany.png 32/Italy.png

    Grond:


    Overname van een biologische tuinderij met meerdere vestigingen, waaraan Safer een nabijgelegen perceel van 2ha 49a 70ca wil toevoegen. Het hoofdterrein inclusief de schuur ligt op minder dan 400 m van het SNCF-station van Changis/Saint-Jean.

    Percelen te koop:
    3 percelen in Ussy-sur-Marne die een omheind terrein vormen dat toegankelijk is via een pad aan de oever van de Marne en 3 percelen in Changis-sur-Marne, waarvan één in de overstromingszone van de Marne en waarop een klein gebouw staat met een boorgat en de andere twee, met het karakter van land en weiland, op de hoogten van Changis-sur-Marne, één omgeven door een schapenhek en met enkele lichte constructies met asbest, en het laatste, omgeven door een hek en met een gesloten landbouwschuur, van ongeveer 600 m² die is aangesloten op het water- en elektriciteitsnet, een pompstation en ongeveer 3.400 m² tunnelkassen. Deze laatste drie percelen zijn bereikbaar via een oprijlaan en/of een weg.

    Percelen te huur in erfpacht: Een perceel grond in Changis-sur-Marne, bereikbaar via een oprijlaan, geïrrigeerd door een boorgat aan de andere kant van de weg en opgenomen in het te koop staande gedeelte, en twee percelen in Ussy-sur-Marne, die grenzen aan de Marne, die één perceel vormen en bereikbaar zijn via een oprijlaan.

    Perceel in erfpacht: Een perceel dat toegankelijk is via een oprijlaan, grenzend aan het perceel in erfpacht, dat eveneens wordt bevloeid door dezelfde put aan de andere kant van de weg en dat deel uitmaakt van het te verkopen gedeelte. Deze precaire pacht is gekoppeld aan een overeenkomst om de grond ter beschikking te stellen overeenkomstig artikel L142-6 van het Wetboek van Land- en Zeevisserij voor een periode van 2 jaar, eenmaal verlengbaar.
    Aanvullende informatie:
    Het goed waarop dit dossier betrekking heeft, wordt verkocht (in een of meer kavels) door de SAFER voor een totale prijs van 261.400,00 € (TWEE HONDERD EN ZESTIG ÉÉN DUBBEL EN VIER HONDERD EUR), inclusief:
    ? de grond
    ? de voor de landbouw gebruikte gebouwen (schuren, aanleungebouwen, serres, boorgaten)
    ? de kosten van Safer
    Afhankelijk van uw verzoek zal de prijs van de overdracht van het goed u worden meegedeeld door de verantwoordelijke van het dossier tijdens een uitwisseling met deze laatste.
    Deze prijs is berekend voor een verkoop die plaatsvindt vóór 31/12/2023. In het geval van een verkoop in meerdere percelen, zullen de interventiekosten van de SAFER minimaal 400,00 € exclusief belastingen per retrocessie bedragen.
    Aan deze retrocessieprijs zullen notariskosten worden toegevoegd op kosten van de begunstigde, volgens het belastingstelsel met betrekking tot de toekenningen van de SAFER.
    Het tuinbouwmateriaal van het bedrijf, geschat op 350.000 euro exclusief belastingen, waarvan de beschrijving in bijlage is opgenomen, zal door de begunstigde(n) rechtstreeks van de eigenaar/exploitant worden verworven.

    Landpacht
    Aangezien het om geïrrigeerde tuinbouwgrond gaat, zullen de via landpacht gepachte percelen worden gepacht tegen een pachtprijs van 1.989,97 euro per jaar (index 110,26). De pacht zal elk jaar opnieuw worden vastgesteld op basis van de ontwikkeling van de bedrijfsindex. De landbouwer zal ook 20% van de grondbelasting en de helft van de landbouwbelasting moeten betalen.
    De kosten van de Safer voor de bemiddeling bij de pacht bedragen € 100/ha.
    In de pachtovereenkomst voor de percelen E nr. 183 en 184 in Ussy-sur-Marne is bepaald dat de percelen schoon moeten worden gehouden, dat het plastic dat na de teeltwerkzaamheden aanwezig is, moet worden verwijderd en dat een hek moet worden geplaatst langs het pad dat aan de beek grenst.

    Huur met precariorecht
    Aangezien het gaat om een jaarlijkse precariorecht dat afwijkt van de status van landbouwbedrijf, zal het perceel dat in sectie A nr.0108 is geregistreerd, met SAFER-huur worden gehuurd voor een huurprijs van 134,11 euro per jaar. (index 110,26). De huurprijs zal elk jaar opnieuw worden geëvalueerd op basis van de variatie van de landbouwindex.
    De Safer-vergoeding is inbegrepen in de huurprijs van de precaire pacht.

    Voor de algemene voorwaarden van de Safer interventie, klik op deze link of kopieer deze in de adresbalk van uw browser https://www.proprietes-rurales.com/page/informations-fr_157.htm Foto's: © Copyright Safer - Gebruik verboden zonder toestemming van de auteur.
    • Prijs 261 400 
    • Soort transactieLandbouw bedrijf te koop
    • Soort vastgoedLandbouw bedrijf
    • StaatOud – Goede staat
    • Locatie
      • Changis-sur-Marne, Ile-de-France, Frankrijk [ Zoeken ]
    • Referentie786008

    Adverteerder

    Safer

    Professional

    Safer de l'Île-de-France

    0142654685

    Locatie

    Stuur een mail
    Zie de kwestie