Sluiten

En hippisch landgoed verkopen: een treffende advertentie opmaken

  • Door
  • Geplaats op 24 april 2018
  • 96
Delen

Bij de verkoop zorgt een goed geschreven advertentie ervoor dat het voor de 2 partijen vlekkeloos verloopt. De koper zal snel kunnen uitmaken of het landgoed geschikt is of niet, terwijl de verkoper enkel tijd zal moeten vrijmaken voor serieuze biedingen. De advertentie moet duidelijk geschreven zijn en goed ingedeeld. Zo zal u ook geen onnodige telefoongesprekken moeten voeren of mails van ongeïnteresseerde mensen moeten beantwoorden.

Wees precies

Wanneer u een hippisch landgoed verkoopt, verkoopt u een familiehuis; met ruimte voor paarden. Neem de tijd om een duidelijke advertentie neer te pennen: huis, stallen, hippische installaties, weides… vergeet niets! Een goede advertentie vraagt tijd en inzet, maar op lange termijn zijn er enkel maar voordelen. De potentiële kopers zullen er antwoorden vinden op de vragen die ze zich stellen. U kan uiteraard uw advertentie aanpassen, zelfs na publicatie.

Leer het potentieel in te zien en voorop te stellen

Onderschat het potentieel van uw landgoed niet. Als uw terrein ruim is bijvoorbeeld geen buitenpiste bezit, noch stallen…, kan u wel in advertentie plaatsen dat er mogelijkheid is om dit alles te bouwen, gezien de oppervlakte.

De juiste prijs

De koper zal vooraf geïnformeerd zijn over de marktprijzen. Geef meteen de prijs op. De prijs moet juist zijn en overeenkomen met de marktwaarden. Indien de prijs te laas is, zullen de kopers zich afvragen wat er ‘scheelt’. Is het landgoed te duur, dan raakt het hoogstwaarschijnlijk niet verkocht. Daarom laat u het best inschatten door een professional. U kan in uw advertentie ook specifiëren of de prijs overeen te komen is of niet.  Vergelijk de prijs met gelijkwaardige advertenties.

Verlies geen tijd, werk doelgericht

Schrijf in advertentie dat eventuele visites op afspraak gebeuren. . Maak korte zinnen, gebruik doelgerichte termen. Vermijd superlatieven. U kan verschillende advertenties raadplegen op de website van Equirodi.

Communiceer alle mogelijke adresgegevens

Buiten uw telefoonnummer kan u ook een e-mailadres kenbaar maken. U kan ook gebruik maken van sociale media of gespecialiseerde websites in immobiliën voor paardenliefhebbers.

Illustreer uw advertentie

Maak veel foto’s, die een goed inzicht geven van het goed, de grootte, de ergonomie. U kan ook opteren voor een video die al een eerste idee kan geven aan potentiële kopers, net alsof ze ter plaatste zijn!

Post uw advertentie

Equirodi is vandaag de dag de referentie in verkoop met betrekking tot de paardenwereld: van zadels, tot divers materiaal, paarden, trailers of landgoeden in Europa en Frankrijk. Vul de lege ruimtes in de op site, de potentiële kopers zullen een beter inzicht krijgen in de karakteristieken van het landgoed en wat beantwoordt aan hun criteria.

Het RODI besluit

  • Zorg voor een duidelijke titel en een eerlijke omschrijving
  • Zet alle pluspunten op een rijtje en onderschat het potentieel niet
  • Voeg foto’s en video’s toe van goede kwaliteit. Een goed beeld is meer waard dan 1000 woorden!
  • Stel een eerlijke prijs in lijn met de markt
  • Zorg voor trefwoorden die ervoor zullen zorgen dat uw advertentie makkelijk terug te vinden is

(1) Pas op, professionele foto’s zijn onderworpen aan auteursrechten

Verkoop uw paardensport eigendom
Heeft u dit artikel interessant gevonden ?

Commentaar

U moet verbonden zijn met het internet om op dit artikel te kunnen antwoorden.

Nog geen lid ? Maak uw profiel aan

equirodi

Over de auteur

EQUIRODI