Sluiten

Snuffel, vergelijk, vind en koop het beste occasiemateriaal

  • Door
  • Geplaats op 29 June 2018
  • 223
  • 1
Delen

Via internet kan u steeds de beste aankopen doen en een variëteit aan paardengerief vinden, van particulier tot particulier, net zoals op de rommelmarkten. U kan er altijd wel iets vinden, ongeacht het seizoen, aan interessante prijzen, in het domein die u interesseert: de hippische sector.

Een online ‘rommelmarkt’ voor paarden

Als u één of meerdere paarden bezit, heeft u aangepast materiaal nodig, dat regelmatig moet vernieuwd worden. Van een simpele halsband tot een longe, onderhoudsproducten, voor het confort of gewoon voor uw eigen plezier, de lijst is lang! Materiaal gaat stuk en u bent steeds aan vernieuwing toe. Via de zoekertjessite van Equirodi.nl, kan u steeds een groot aanbod aan zoekertjes vinden.  Het is een win-win situatie voor koper en verkoper.

Zoektocht en geduld

Natuurlijk kan uw oog op iets vallen bij het zoeken van iets anders. Probeer toch voor uzelf uit te maken wat u echt nodig hebt en waar u echt naar op zoek bent. Bijvoorbeeld: hoofdstellen en andere, stalbenodigdheden, dressuurgerief, poetsgerief, teugels, helmen, rugbeschermers, getten, optoming voor de koets, maar ook versiering, boeken, …

Waarom tweedehands kopen?

Het materiaal werd steeds gebruikt, en werd bijgevolg onderhouden. Het leer is bijvoorbeeld soepeler dan een ongebruikt leer. Op een tweedehandsmarkt kan u ook merkmateriaal vinden aan mindere prijzen. Recycleren is niet enkel iets dat tijdsgebonden is, het is ook respectvol ten opzichte van onze moeder aarde. Daarenboven vermindert het de ecologische voetafdruk. Geef uw materiaal een tweede leven!

Kijk het zoekertjes in de details na

Ga eerst eens na hoeveel het item nieuw kost! U kan daarvoor de prijsvergelijking-site gebruiken. Zo kan u nagaan of u een goede zaak doet of niet. Verlies uw tijd en geld niet!

Een veilige transactie

Enkele tips zijn altijd welkom! Wees voorzichtig met te lage prijzen, en foto’s die het materiaal slecht in beeld brengen. Kijk na of u de verkoper kan bereiken via telefoon. U bent best voorzichtig met verkopers die u enkel kan bereiken via mail.  Betaling via Western Union is ook geen goed idee. Indien u snel een prijs wilt onderhandelen, dan belt u best de verkoper op. Zo zal hij ook vertrouwen en tijd winnen. Indien de betaling van man tot man gebeurt, dan kan u evengoed contant betalen. Bij het opsturen via de post moet u uitmaken hoeveel de kosten bedragen. Normaalgezien worden die betaald door de koper. U kan natuurlijk ook anders overeenkomen. Koper en verkoper moeten goed overeenkomen en tevreden zijn met de transactie. U kan het goed ook opsturen tegen betaling, maar dat is dan weer iets complexer.

De RODI-tips

  • Maak een lijst op van wat u echt nodig hebt.
  • Fixeer uw budget en wees niet haastig.
  • Maak veilige transacties.
  • Verkies aankopen dicht bij huis.
Heeft u dit artikel interessant gevonden ?

Commentaar

U moet verbonden zijn met het internet om op dit artikel te kunnen antwoorden.

Nog geen lid ? Maak uw profiel aan

equirodi

Over de auteur

EQUIRODI