Sluiten

De verkoop van uw trailer : de beste tips voor een geslaagde transactie

  • Door
  • Geplaats op 14 mei 2018
  • 112
Delen

De verkoop van een trailer vereist een heel nauwkeurig zoekertje, net zoals bij de verkoop van een wagen. Alles moet gedetailleerd zijn : merk, model, jaar, carrosserie, staat van de banden, alle soorten optie’s (veiligheid en interieur), kleur, maar ook alle ‘snufjes’ die het verschil kunnen maken. Uiteraard moet u ook de prijs vrijgeven. In dit artikel zal u dus enkele tips kunnen vinden voor een succesvolle en snelle verkoop, doormiddel van een treffend, bondig zoekertje.

Een precieze omschrijving...

Alle details moeten onder de loep genomen worden, zelfs de minder ‘commerciële’, zoals bijvoorbeeld roestplekken, of intens gebruik. Breng de pluspunten aan het licht: veiligheid, kleur, nieuwe banden, verlichting, inrichting. Ga eveneens aan hoe de paarden reizen (hoofd in richting van de baan, geschrankt?), hoe stevig is de trailer (polyester dak met metalen versterking?), het chassis, de vering… Hoe gebeurt de ventilering,uit welke materialen is de vloer opgebouwd, hoe gaat de deur dicht? Hebt u uw trailer nieuw aangekocht, van welk jaar dateert de trailer? Kan u uw paard vastbinden aan de buitenkant? Stond de trailer bij u buiten of stond hij in een beschutte plek of garage? Geef eveneens de MTM (Maximaal Toegelaten Massa) aan, zodat de koper voor zichzelf kan uitmaken of hij over geschikte wagen beschikt.

Pluspunten naar voor brengen

Is er een zadelkamer aanwezig, een scheiding, een reservewiel, is de kleur aantrekkelijk? … Sommige trailers bezitten een antipanieksysteem, met automatisch slot. Geef dit duidelijk aan in uw zoekertje. Zijn er verschillende manieren om uw ramen te openen, is er een verluchtingsysteem voor de paarden? Geef eveneens aan of er verlichting is of een eventueel  windscherm. Geef uzelf het maximum aantal kansen om uw trailer goed te verkopen. Wees.

Uw trailer in orde stellen voor de verkoop

Un goed onderhouden trailer is een trailer dat na elk gebruik werk uitgemest. Vooraleer u dus uw foto’s online zet, moet u ervoor zorgen dat uw trailer piekfijn in orde is qua netheid. Alle hoekjes en kantjes moeten verzorgd voorkomen. Een goed onderhouden trailer geeft vertrouwen aan de potentiële koper.

Voor de verkoop

Ga na of alles correct functionneert: lampjes, geen uitsteeksels op de wanden, gaan de staven goed dicht, zijn ze niet geplooid? Is de vloer niet rot en bevat het geen onregelmatigheden, indien er een laadklep is, in welke staat bevindt die zich? Kijk goed uit bij houten vloeren!

Tweedehandsprijzen

Indien u uw trailer snel wenst te verkopen, zal u geen andere keuze hebben dan een verkoop aan verminderde prijs. Een prijs zetten is meestal het meest moeilijke gedeelte voor een verkoper. U heb bij het schatten van de prijs twee optie’s. Om u te helpen heeft Equirodi.com een argusschaal opgesteld. Deze zal u ongetwijfeld verder helpen bij het schatten van de waarde van uw goed, gezien de duizenden doorgevoerde verkopen sinds 2006 (voornamelijk in Frankrijk). Daarnaast kan u ook andere advertentie’s raadplegen voor gelijkaardige producten op equirodi.com. En, indien u na de verkoop van uw trailer wenst over te gaan tot de aankoop van een nieuwe trailer, gaat u best onmiddellijk naar een concessiehouder in uw regio. Qua prijs zal u waarschijnlijk geen zaak doen, maar het hele verkoopwerk zal u niet hoeven te doen.

RODI raad

  • Doorkam uw trailer vooraleer u uw zoekertje plaatst, net zoals bij de verkoop van een wagen.
  • Leg een minimumprijs op.
  • Post foto’s van alle hoekjes en kantjs (binnen- en buitenkant). Let op ! Professionele foto’s zijn onderworpen een auteursrechten.
  • Indien negociëren echt uw ding niet is, u over weinig tijd beschikt en u achteraf een nieuwe trailer wenst te kopen, gaat u best naar een concessiehouder.
Heeft u dit artikel interessant gevonden ?

Commentaar

U moet verbonden zijn met het internet om op dit artikel te kunnen antwoorden.

Nog geen lid ? Maak uw profiel aan

equirodi

Over de auteur

EQUIRODI